Spørgsmål
Hej!

Er det ok at give marsvin gulerødder hver dag? Kan de selv slide deres tænder nok på dem og grene? Har hørt at de skal have klippet tænder og at man selv kan gøre det, ligesom med kløerne??? Men er det overhovedet nødvendigt, hvis de får nok at slide tænderne på??

Mvh Michaela

Svar
Hej Michaela

Marsvin skal ikke have klippet tænder rutinemæssigt, og skulle det blive nødvendigt alligevel fordi de får skæv tandstilling eller knækker en tand, så er det bestemt ikke noget jeg vil råde jer til selv at gøre. Det bør man få en dyrlæge til, så man ikke risikerer at flække tanden og gøre problemet meget større.

Marsvin slider deres tænder på den grove kost de spiser. Det er især hø som skal udgøre deres grundfoder. De grove fibre i hø og græs slider kindtænderne og fortænderne ned, hvilket er årsagen til at marsvin har tænder der vokser 2 mm om ugen – tænderne skal jo kunne klare den kost de spiser. Man kan fint supplere med grene, som også giver et groft gnavemateriale. Gulerødder vil også slide på tænderne, men indeholder meget kulhydrat, så det er ikke det de bør få mest af. Grøntfoderet skal hellere bestå af bladgrønt og C-vitaminholdigt grønt, og så giv en stump gulerod som snack.

Venlig hilsen Christina Vildershøj

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *