Mine første marsvin-guide

Generelt
Kloklipning
Burstørrelse
Racer
Foder Hanner eller hunner

Generelt

Marsvin er fantastiske dyr til både voksne og børn og bringer meget glæde. Hvis I er førstegangsejere til marsvin, kan I på denne side læse mere om de vigtigste områder, som I skal vide for at passe bedst muligt på jeres marsvin.

Husk altid, at marsvin er flokdyr og skal derfor altid holder mindst 2 sammen. Hanner kan ikke gå sammen mere end 2, hvor hunner sagtens kan være store flokke – dog ofte nødvendigt med en kastrat til at holde styr på dem. 

Burstørrelser

Det kan være svært at finde ud af, hvilke bure og størrelser sine kommende marsvin skal have.

Læs om burstørrelser

Foder

Det rigtige mad er rigtig vigtigt for marsvinets helbred og sundhed. Sørg derfor for korrekt fordeling mellem hø, grøntsager og tørfoder og det rigtige slags af det hele.

Læs om foder

Huse

Der er et stort udvalg af forskellige typer af huse til marsvin. Læs mere om de forskellige typer her. Husk altid mindst et hus pr. marsvin i buret.

Læs mere om marsvinehuse

Kloklipning

Hvor ofte skal du klippet negle og hvor meget skal der klippes af? Læs om det her.

Læs mere

Racer

Hvilken race er den rette for dig? Der findes mange forskellige racer, som påvirker temperamentet og udseendet. 

Læs mere om marsvineracer

Hanner eller hunner?

Vi oplever rigtig ofte, at mange nye kommende marsvineejere efterspørger hvilke køn deres kommende marsvin skal have. Det er der også rigtig god grund til, da der er fordele og ulemper ved begge køn, og det handler om det finde det rigtige match til den nye marsvineejer.

Læs mere

Sammensætning

Rigtig mange tror, at marsvin skal bondes ligesom kaniner. Men dette er ikke sandt. Dog er der forskel på, hvilke marsvin der kan sættes sammen og hvornår. Læs mere om dette her.

Læs mere om sammensætning