Spørgsmål
Hej!
Vi vil gerne anskaffe to marsvin og kunne tænke os et bud på, hvilken størrelse et bur bør have. I hvert fald hvad angår fugle virker mange forhandlere så opsatte på et salg, at de gerne anbefaler et for lille bur (set fra et trivselssynspunkt) fordi det økonomisk og pladsmæssigt kan virke mere overkommeligt. Vil marsvin helst bo lavt?
På forhånd tak for hjælpen.
Med venlig hilsen
Tina

Svar
Hej Tina

Til to marsvin vil jeg anbefale en burstørrelse på 100 x 50 cm. Har du plads til et større, f.eks. 120 x 60 cm, så vil det naturligvis være bedre.

Marsvin vil ikke helst bo lavt. Vi mennesker vil virke lidt mere truende når vi går forbi buret hvis det står lavt, fordi vi tårner os mere op over dem. De vænner sig måske nok til det med tiden, men en god højde ville ellers være almindelig bordhøjde. Så er det nok også rarere for dig når du skal gøre rent i buret, så du ikke skal bukke dig så langt. Vælger du at have dem stående lavt, så husk at de helst ikke skal stå direkte på gulvet, men gerne hævet lidt fra gulvet, f.eks. på et par mursten eller lignende, så de ikke får træk og bliver kolde.

Venlig hilsen Christina Vildershøj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *