Spørgsmål
Hej
Vi har nu haft vores hun-marsvin Rosa i 1 1/2 md .
Vi har hende oppe flere gange om dagen , sidder med hænderne i hendes bur , og snakker med hende og går tit forbi hendes bur og siger Hej !, mælkebøtter og persille får hun kun når vi sidder med hende , så hun kan forbinde det med noget rart ! Vi nusser og pusser om hende men lige meget hjælper det ! Hun bider efter os og har ikke lyst til at komme op til os ! Af og til slapper hun dog af når hun er kommet op og slikker lidt på os .
Vi giver hende meget kærlighed alle 4 ( 2 voksne og 2 børn ) Hvad gør vi forkert ?
Venlig hilsen
Familien Roland

Svar
Hej Familien Roland

Det første der slår mig er at hun bider efter jer. Det er meget ukarakteristisk for marsvin ligefrem at bide for ikke at komme op. Mange marsvin er bursky og flygter instinktivt når man forsøger at tage dem op, men når først de er oppe slapper de som regel af igen. Hvis jeres marsvin ligefrem bider efter jer, så bliver jeg bekymret for om hun måske er syg. Mange marsvin får desværre skab. Det er en mide der lever under huden og graver gange og kan give voldsom kløe og ubehag. Marsvinet får skæl, rødme i huden, pelstab og små sår, som kan udvikle sig til store betændte sår. I slemme tilfælde gør huden så ondt på marsvinet, at det begynder at bide når man vil røre det. De ender med at dø af det hvis det ikke bliver behandlet. Skab kan de få fra andre marsvin , f.eks. i en dyrehandel, og kan gå med det i mange måneder, uden det er i udbrud. For en sikkerheds skyld bør I kigge hendes pels grundigt igennem, og er i tvivl, så hellere få hende undersøgt af en dyrlæge.

Hvis ikke det er fordi hun er syg, så er der nok kun to ting der kan hjælpe jer: 1) masser af tålmodighed og at I fortsætter som I hidtil har gjort; 2) en allerede tam burkammerat, som kan vise hende at mennesker er okay.

Marsvin kan være meget forskellige, og hvor nogle synes det er livet bare at flade ud i skødet i timevis foran fjernsynet, så har andre fået nok efter få minutter og vil gerne tilbage i buret igen. Enkelte marsvin bryder sig bare slet ikke om at blive håndteret, og der må man nok acceptere at det ikke er et marsvin man skal sidde og nusse med længe. Så kan det være man i stedet kan få glæde af marsvinet i løbegård på gulvet og lære det små tricks vha. godbidder.

Venlig hilsen Veterinærsygeplejerske Christina Vildershøj

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *