Spørgsmål
Hjælp please.
Min hun marsvin fødte i aftes den 24 august 3 unger. Jeg kørte på job og da jeg kom hjem i morgen er hun død med en unge halvt ude.

Hvordan kan de 3 andre overleve ??
Kan de sættes sammen med en anden hun som ikke er drægtig eller slår hun dem ihjel. ?
Og hvad med mad og holde varmen ??

Er så ked af det.

hilsen dyreelskeren.

Svar
Hej dyreelsker

Hvis du har en sød voksen hun, så sæt ungerne sammen med hende, så de har en voksen at lære af og måske putte ved. Du skal ikke forvente at hun vil nusse meget om dem, men nogle gange overrasker de. En hun med unger selv vil muligvis adoptere dem, hvis du har det.
Står ungerne ude ville jeg tage dem indenfor, så de bedre kan holde varmen.
Ungerne fodres bedst med baby fuldkornsgrød. Det mætter mere, så du kan nøjes med at fodre hver 4.-6. time og de får det ikke så nemt galt i halsen som med killingemælkeerstatning. Derudover indeholder det fibre og C-vitamin. De spiser også fast føde fra de er et døgn. Efter hvert måltid skal du tørre dem bagi med fugtigt varmt vat, indtil de får tisset og pøllet.
Grøden giver du i starten bare 1/2 til 1 ml og så kan du øge gradvist og give dem det de kan spise. Jeg plejer at bruge 1 ml sprøjter uden nål som sutteflaske. Tving dem ikke men lad dem selv tage grøden fra sprøjten, mens du presser langsomt på stemplet. Den første uges tid skal de nok have grød hver 4.-6. time, men derefter kan du give med lidt længere mellemrum til du fravænner dem ved 3-4 uger.

Venlig hilsen veterinærsygeplejerske Christina Vildershøj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *