Spørgsmål
Hej.

Jeg har en fin stor texel-han der forleden dag mistede sin “kone” få dage inden hun skulle føde (drægtighedssyge/svangerskabsforgiftning) Jeg har nu købt ny hun der er ca. 8-9 mdr. gammel, de løb lidt rundt sammen på gulvet dvs. han løb rundt og var meget interesseret i hende og hun sad bare helt stille …. så prøvede jeg at sætte dem sammen i buret og han var stadig meget interesseret i hende, men hun løb fra ham og blev meget vred på ham og bed efter ham og hylede op ! nu har jeg sat hende i et bur op ad hans, men hun sidder bare i et hjørne og virker ret skræmt og er ikke det mindst interesseret i at kigge ind til naboen, flygter når jeg prøver at tage hende op …. skal jeg aflevere hende tilbage hvor jeg købte hende og prøve at finde en ny hun eller tror i de kan lære at gå sammen ?

Mvh. Per.

Svar
Hej Per

Det er ret naturligt at hunnen afviser hannen hvis han er lige nærgående nok når hun ikke er i brunst. Jeg synes du skal forsøge igen på gulvet og sørge for der er masser af ting hunnen kan løbe igennem og rundt om for at komme på afstand af hans tilnærmelser. Hvis hun bliver bakket op i et hjørne og han ikke forstår et nej, kan hun godt blive gal og bide ud efter ham. Hvis ellers han formår at bevare roen og blive ved at brumme beroligende fremfor at blive aggressiv selv, så er der håb forude. Så skal han nok før eller siden få overbevist hende om at han er god nok.

Man skal have masser af tålmodighed når man fører marsvin sammen. Giv dem gerne flere timer sammen på neutral grund, inden de sættes ind i hans bur. Og lykkes det ikke første gang, så prøv dagen efter. Prøv også at give de to marsvin samme lugt ved at gnide dem med hænder der er gnedet ind i duftende håndcreme. Og sørg for ting i løbegården der kan aflede opmærksomheden lidt: en høbunke og en bunke med grønt. Det at stå og spise sammen kan være en vigtig del af det at lære hinanden at kende.

Det er sjældent, men det forekommer at der er hunner der kun kan med en enkelt han eller slet ikke nogen. I sådan et tilfælde kan det godt være du skal forsøge med en anden hun, og så se om de kan finde en anden makker til den første hun.

Venlig hilsen
Christina Vildershøj Jensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *