Spørgsmål
Hej

Vi skal have marsvin for første gang. Kan de bo i et kaninbur i vores have om sommeren? Altså når der ikke længere er nattefrost? Og hvad med træk, regn og sol?

Mvh Tina Vestergaard Karlsen

Svar
Hej Tina

Marsvin kan godt bo ude om sommeren sålænge buret kan leve op til følgende krav: det skal være skærmet for regn, vind og direkte sollys og temperaturen i buret bør ikke falde til under 10 grader (ideelt set ville jeg sætte minimumgraderne lidt højere: 13 grader).

Hvis det er sådan et klassisk kaninbur på ben, med en lukket afdeling i burets ene side og en mere åben afdeling i resten af buret, med trådnet foran, så vil det være et udmærket bur, da den lukkede del vil skærme mod vind, regn og sol, og samtidig kan fores godt med spåner, halm og hø sålænge det er køligt i vejret. Når først det bliver meget varmt skal man også holde øje med at de ikke får det for varmt. Her spilder det med den direkte sollys en vigtig rolle: selvfølgelig skal de have dagslys, men de skal også kunne gå ind hvor det er køligt og skyggefuldt.

Om vinteren kan jeg ikke anbefale at de går ude, da det let kan blive meget koldt i buret. Det kræver ekstra kraftig isolation, mange marsvin på lidt plads (så de kan varme hinanden) og et ekstra energirigt foder, hvis de skal kunne holde varmen. Og så er det vist ikke helt så sjovt at skulle rense bur udenfor i sne og frost.

Venlig hilsen Christina Vildershøj Jensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *