Spørgsmål:
Hej
Vi skriver til jer, fordi vi står i den uheldige situation, at vi lige har måttet aflive et af vores to marsvin. Hunnen vi har tilbage er ikke mere end et år gammel og vi har læst flere steder, at det er på grænsen til dyrplageri kun at have ét marsvin gående. Vi tænker om det derfor er muligt, at i kan formidle kontakt til en person eller organisation, der har marsvin i København som de gerne vil af med og som vi kan få/købe? Vores marsvin er en Teddy, men det er underordnet for os om et nyt marsvin skulle være af samme race.
Vi håber meget i kan hjælpe os med dette.

De bedste hilsener
Cecilia og Jonatan

Svar:
Hej Cecilia og Jonatan
Det er helt rigtigt at marsvin trives bedst med en makker, og når jeres hun ikke er ældre er det oplagt at finde en ny.
I kan finde en liste over opdrættere på vores hjemmeside, og kontakte dem for at høre om de har unger til salg. Herudover findes der flere grupper på Facebook, hvor der sælges marsvin. Og endelig er der Dyreværnet i Rødovre, som måske har marsvin til formidling.
Jeg vil anbefale jer en kastreret han eller en hununge som selskab til jeres et år gamle hun. Så vil det være nemmere at få dem til at enes. Læs gerne vores info-ark ”Når marsvin skal sættes sammen”, som I finder på hjemmesiden under ”Om marsvin”.

Venlig hilsen Veterinærsygeplejerske Christina Vildershøj