Spørgsmål:

Hej.
Jeg har et spørgsmål. Jeg mener jeg har læst eller hørt at det er bedst og have 2 marsvin da 1 marsvin kan blive så deprimeret at det hverken vil spise el. drikke og mere el. mindre bare ligger sig til at dø. Kan det passe? Håber I kan hjælpe.
hilsen Peter

Svar:

Hej Peter
Marsvin er flokdyr og meget sociale, så ja, de trives så afgjort bedst med en makker. Når de har en marsvinepartner, er de mere livlige og får lov at udfolde deres sociale adfærd, og de spiser også bedre, da der så vil være konkurrence om maden.
Jeg tror ikke de ligefrem lægger sig til at dø, hvis ikke de har en makker, men man kan godt opleve at et marsvin, der er tæt knyttet til sin makker, og som pludselig bliver alene, kan blive deprimeret og virke trist og mindre aktiv. Så er det bedre at få en ny makker.
Det kræver ikke særlig meget mere at have to marsvin fremfor et: et bur på min. 100×50 cm er at foretrække til to. De vil være glade for et hus eller en hule hver, men madskål og drikkeflaske kan de sagtens deles om. Og så er der den fordel at man ikke skal få dårlig samvittighed hvis man ikke har tid til at tage dem ud og nusse med i timevis hver dag (som man bør hvis man holder marsvin alene), da de har hinanden og ikke lider socialt afsavn.
Hvis du påtænker at anskaffe et marsvin til et du allerede har, er det værd at læse vores info-ark ”Når marsvin skal sættes sammen”, som du finder på vores hjemmeside under ”Om marsvin”.

Venlig hilsen Veterinærsygeplejerske Christina Vildershøj