Spørgsmål
Hej Brevkasse

Mig og min kone købte for 3 uger siden 2 marsvin (hunner) i dyrehandlen hvor vi fik af vide at de var ca 5 uger.
Det er som om at den ene er lidt Irriteret på den anden muligvis pga. at den gerne ville vise at det er den der bestemmer men den som er irriteret er også meget madglad og får som regel lov til at spise først i buret hun virker en smule mere tyk og så har jeg spørgsmålene. Kan marsvin blive irriteret hvis den har spist for meget og man røre den på maven? Kan marsvin blive irriteret på den anden marsvin hvis den er i brunst eller den anden er i brunst? MVH

Henrik

Svar
Hej Henrik

Jeg har ikke hørt om at marsvin bliver irriterede over at have spist for meget og man så rører dem på maven eller andre steder. Derimod kan de vægre sig mod at blive rørt hvis de har ondt, så det skal du selvfølgelig prøve at finde ud af om er tilfældet.

To hunner kan meget vel blive lidt irritable når de er i brunst, og gå og være lidt småaggressive overfor hinanden. Det kan også være den ene forsøger at parre den anden, og reaktionen så bliver lidt negativ, hvis den der bliver parret ikke lige synes det er så sjovt.

Du skriver den ene er lidt tyk på maven, men at de kun er 8 uger gamle. Har du overvejet om hun kan være drægtig? Hun kan nemt være blevet parret alt for ung i dyrehandlen og måske allerede være 4 uger henne. Når de er 7-8 uger henne vil man kunne mærke små spark og bevægelser hvis man lægger en hånd mod maven. Det kunne også være en forklaring på hvis hun er lidt mere irritabel og ikke vil have I rører hende på maven.

Og endelig kan der være tale om et kildent marsvin der bare ikke bryder sig om at blive rørt visse steder på kroppen. Det er ofte tilfældet med marsvin med hvirvler.

Venlig hilsen Christina Vildershøj Jensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *