Spørgsmål:

Hej jeg skriver fordi godt kunne tænke mig gøre lidt mere ud af indretningen hos mit marsvin, har derfor læst at man kan bruge æble-grene bla. Skl de koges inden man lægger dem ind til marsvinet?

Svar:

Hej

Nej det er ikke nødvendigt at koge grenene, men brug grene der ikke er sprøjtet med gift. Grenene må meget gerne have blade og blomster på, det synes marsvinene kun er lækkert, og det øger aktiveringen. Udover æblegrene kan du bruge pæregrene, bøg og pil, ja nok de fleste træer, men gå udenom hyld, da det er giftigt for marsvin, og det samme med stenfrugttræer, da man mistænker det for også at være farligt for dem. Om vinteren skal grenene lige være tøet op inden man lægger dem ind.

Udover grene, kan du bruge gode solide træhuse (uden vinduer som de kan sidde fast i), som ikke er malet med noget giftigt. Du kan også bruge tunneller af plastic eller flettet af naturmaterialer. Tunneller kan også være stykker af nedløbsrør eller de rør som tæpperne hos tæppehandleren er rullet omkring. Små huler og senge, ligesom til katte, kan også være et hit. De fås også til marsvin nu. Nogle kan godt lide at hoppe op i en hængekøje, eller lad et håndklæde hænge ned i buret som et forhæng man kan skjule sig bag. Og endelig andet gnave-/foderlegetøj: træruller eller papruller med huller i som du kan stikke hø igennem, bolde med hul i som du kan putte godbidder i.

Held og lykke med indretningen!

Venlig hilsen Veterinærsygeplejerske Christina Vildershøj