Spørgsmål:

Hej DMKVi har i knap 3år haft to han marsvin gående sammen. De var brødre og var meget glade for hinanden. Desværre er den ene nu død, vi blev ikke helt kloge på af hvad, men muligvis diabetes. Hvad nu? Vores han er stadig knap 3 år. Vi gør meget ud af at have ham oppe flere gange dagligt og lade ham løbe rundt på gulvet osv. Men de er jo flokdyr, så det piner os lidt at han nu er alene. Hvad er det gode at gøre?At anskaffe en unge til ham synes vi lidt bliver “skruen uden ende”, da vi ikke havde tænkt at have marsvin for evigt. Hvad tænker I? Mange hilsner Tine

 

Svar:

Hej Tine

Det gør mig ondt at høre om jeres andet marsvin. Jeres tilbageværende han kan jo have en del gode år endnu, og jeg synes det ville være synd at have ham alene i al den tid. Hvis økonomien er til det, vil jeg anbefale jer at få ham kastreret og så anskaffe en hun på ca. samme alder. Måske kan I finde en pensioneret avlshun hos en opdrætter? Eller give et internatsmarsvin et nyt hjem. Inden en kastration, er det en god idé at læse i vores info-ark om kastration, som du finder på hjemmesiden.

Det er selvfølgelig rigtigt at I vil stå i samme situation når den næste dør, men så kan det være de har nået en alder hvor det bedre kan forsvares at de lever den sidste tid alene, med ekstra meget opmærksomhed fra deres ejere.

Venlig hilsen veterinærsygeplejerske Christina Vildershøj