Spørgsmål:

Hejsa DMK

Vi har et gammelt hun-marsvin som har mistet sin veninde som hun har boet sammen med i over 6 år, altså siden de var unger. Hun har aldrig prøvet at være uden et andet marsvins selskab, og derfor er vi bekymrede for om hun går og bliver trist og ensom. Vi snakker meget med hende, men hvad ville være optimalt for en så gammel pige? Og hvor meget skal vi snakke med hende for at hun ikke vil føle sig ene? Vil jo gerne gøre alt hvad vi kan for at hun har det godt. Selvom hun er så gammel er hun i fin form, spiser og drikker som hun skal og hun taber sig ikke i vægt eller noget.

 

Mvh. Lene og Jonas

 

Svar:

Hej Lene og Jonas

Det er altid lidt vanskeligt når man står med så gammelt et marsvin, der bliver alene. Hvis I har planer om at fortsætte med marsvin, så kan I jo altid købe en makker til hende, en lille hununge. Men man kan også risikere at hun ikke uden videre vil acceptere en ny veninde, når hun har været vant til den samme i så mange år. I kunne også prøve at finde en kastreret han i samme alder, men igen med forbehold for at hun måske ikke vil affinde sig med en ny makker. Her kan det være godt hvis I kan lave en aftale med sælgeren om at kunne levere det nye marsvin tilbage, hvis ikke det går.

Når først hun er så gammel, og man ikke ved om hun har et halvt år eller to år i sig endnu, så kan jeg også godt forstå hvis I vælger ikke at finde en ny makker til hende. Giv hende i dette tilfælde masser af opmærksomhed, daglige nusseture, hvor hun måske sidder med når I ser fjernsyn eller noget i den stil. Jeg kan ikke sætte et antal timer på, men må bare sige jo mere jo bedre.

Venlig hilsen Veterinærsygeplejerske Christina Vildershøj