Spørgsmål
Hej,
Jeg har et enkelt marsvin og vil selvfølgelig gerne have en kammerat til ham jeg har i forvejen. Jeg er i tvivl om, hvor vidt burrets størrelse passer til to dyr. Så vidt jeg husker er buret 90 x50-60 stykker og der er plads til at gå op på huset og ligge.
Så mit spørgsmål er blot, om buret er stort nok til to dyr ? 🙂 på forhånd tak

Venligst Ane

Svar
Hej Ane

Burets størrelse afhænger af flere ting: hvor godt dyrene enes og om de kommer ud og får motion i løbegård eller lignende. 90×50 cm kan være en udmærket størrelse at starte med, og så kan du med tiden se om det er godt nok for dem, eller om ikke det vil være bedre med et større bur, f.eks. 120×60 cm. Til to marsvin vil det også være en god idé at have to huse, så de ikke skal blive uenige om hvem der skal ligge i huset.
Når du vælger en makker til din han har du et par muligheder:
1) en hanunge. Hvis din han er voksen, vil hierarkiet være fast fra starten: den store bestemmer. Når den lille bliver stor, kan du dog risikere at der vil blive lidt ballade indtil de finder ud af hvem af dem der skal bestemme. Der er en risiko for at de ikke vil kunne enes, men rigtig mange hanpar fungerer fint.
2) kastrere din han og finde en hun til ham. Her er chancen for succes mellem de to større, da hannen automatisk vil bestemme, men vil vise hensyn overfor hunnen. Vent 3 uger fra du har fået ham kastreret, til du sætter en hun ned til ham. Dette er for at være sikker på at der ikke er flere levedygtige sædceller tilbage.

Venlig hilsen Christina Vildershøj Jensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *