Spørgsmål
Hejsa

Jeg tillader mig at skrive til jer da jeg tænker i måske ligger inde med erfaring omkring dette.

Vi har 2 skønne marsvin på knapt 3 år, de er piger og søskende.

Den ene har nu fået et øje der er helt blåt(ligner en blinds øje) altså uden liv.. Den kan ikke se på det, men har selvfølgelig det andet øje tilbage.

Men er det et problem for marsvin at de for stær på øjnene?

På forhånd tak fra Maria Plenge Greve

Svar
Hej Maria

Først og fremmest, hvis ikke du har været til dyrlægen med dit marsvin endnu, bør du hurtigst muligt gøre det. En læsion på øjet ses også som en blå overflade, og det er vigtigt at få det behandlet hvis det er tilfældet, så det ikke udarter sig til en øjenbetændelse eller at marsvinet får smerter og stopper med at spise.

Hvis du allerede har været til dyrlægen og fået konstateret stær på det ene øje, så skal din marsvinepige nu nok klare sig alligevel. Marsvin ser i forvejen ikke særligt tydeligt (de har byttedyrets syn og kan se bevægelser i et større areal omkring dem end vi kan, dvs. fra oven og siderne, men er ikke gode til at se lige frem), og bruger også deres hørelse, lugtesans og knurhår til at orientere sig med. Man kan som ejer hjælpe et svagtseende eller blindt dyr ved ikke at flytte for meget rundt på tingene i buret og at lade dem høre når man kommer for at tage dem op, så de ikke bliver så forskrækkede.

Venlig hilsen Christina Vildershøj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *