Spørgsmål:

Hej.

 

Jeg har igennem 1-2 år fået mig i alt 5 marsvin. Det har været mit hjerte der løb over, da de 2 første var uønsket af tidligere ejer og de sidste 3 ikke blev passet af deres tidligere ejere(de gik i egen møg og poterne var svitset af tis osv., lange tænder, intet hø, frygteligt tynde).

Nu er alle fysisk gode og velernæret. Jeg troede jeg så kunne sætte alle 5 sammen. Jeg havde langsomt introduceret dem og de har stået ved siden af hinanden i mange måneder. De er alle hanner. Det skal siges at de har 9m2 at være på med masser af gemmesteder, madsteder og vand og hvad hjertet kan begære for marsvin. Det gik super godt….en dags tid…

Det ene marsvin blev bidt så voldsomt i overlæben at jeg ringede til vagtdyrlægen. Det er heldigvis helet godt og uden betændelse.

Da det bidte marsvin var helet og ok igen, ville jeg sætte ham sammen med den kammerat han havde gået med før, altså så de gik 2 i en indhegning og 3 i en anden. Det har jo før fungeret fint…en ak…ikke mere. Så nu har jeg 4 hanner til at gå sammen uden nogen problemer(igen, de har masser af plads og madsteder og gemmesteder) og så har jeg denne ene til at gå selv i et dobbeltbur. Han er super sød og tam. Men hvor er det synd han går der selv, og han stresser over at kunne høre de andre, men ikke komme ind til dem(stresser= bider i tremmer). Og dette uanset om han får alt det hjertet kan begære af aktivering osv. Det bliver ikke bedre hvis han kan se de andre.

Hvad gør jeg? Jeg er som sådan ikke interesseret i endnu et marsvin. Både pga. min “smertegrænse” i forhold de dyr jeg har er nået, og hvad nu hvis han ikke kan gå sammen med en ny? Samtidig er det ikke godt for ham at han går selv…

 

What to do?

 

Tak.

 

Med venlig hilsen

Mette

Svar:

Hej Mette

Når det så tydeligt har vist sig at han ikke fungerer med andre hanner (og jo flere hanner sammen, jo sværere bliver det også at få det til at fungere, så jeg ville ikke risikere din hangruppe ved at prøve igen), så tror jeg, at jeg ville vælge at få ham kastreret og finde en hun til ham. Evt. finde et nyt hjem til ham som kastrat. Jeg ville ikke forsøge med endnu en han, da han først har vist aggression overfor andre hanner.

Venlig hilsen Veterinærsygeplejerske Christina Vildershøj