Det er altid sjovt og spændende at få sit hunmarsvin parret og afvente ungernes fødsel.

Selve fødslen er en stor oplevelse både for børn og voksne. De små unger, der efter nogle timer løber muttende rundt, er et syn man aldrig bliver træt af.

Men, før du lader marsvinet parre skal du gøre dig klart, hvor du vil gøre af ungerne. Beholde dem alle sammen er noget kun få har plads til. Har du måske venner eller familie der har lyst til at få marsvin? Eller har du mulighed for at beholde dem, indtil de har fundet nye hjem? Har du løst dette problem, og dit hunmarsvin mellem 7 og 10 måneder kan hun parres.

Er den yngre eller især ældre, når hun skal parres første gang, kan det nemt gå galt. Er et hunmarsvin ikke blevet parret inden hun er 12 måneder, bør man ikke lade hende få unger. Hunnen må heller ikke være for tyk når den parres, ellers kan den få drægtighedssyge og dø under graviditeten.

Hvis du overholder disse to “regler” og har et sted at gøre af ungerne, er der alt mulig grund til at opleve dit hunmarsvin få unger. Et hun marsvin kommer i brunst hver 14-16 dag. Når hunnen er blevet parret går hun drægtig i 68-72 dage. Ungerne fødes med pels og øjne. Allerede få timer gamle løber de selv rundt og nipper til maden. Hunnen dier ungerne i ca. 3 uger. Når ungerne vejer 300 gram og er minimum 4 uger gamle, kan du tage dem fra moderen. Ikke før.