Spørgsmål:

Hej brevkasse, min datters hunmarsvin er 5 måneder, og er ellers meget tam, men  nu er hun begyndt at bide, og besørge  alle vegne, når hun har  hende ude af buret, kan det være løbetid, og kan man  gøre noget, hun har kun hende, og vil ikke have  flere,  med venlig hilsen Laila

Svar:

Hej Laila

Marsvin kommer i brunst ca. hver 16. dag fra de er meget unge ( 4-5 uger), så jeg tvivler på at en pludselig opstået adfærd har noget med det at gøre. Hvis hun havde haft en makker, ville hun i sin brunstperiode gå og gøre kur til denne, også selvom det var en hun.

Hvis hun pludselig er begyndt at bide, kan det være tegn på at noget er galt med hende. Har hun bare pletter i pelsen eller sår og skæl? Skab kan give disse symptomer og kan gøre så ondt i huden at marsvinet begynder at bide. Mistænker du skab, skal du tage hende til dyrlægen hurtigst muligt. Du kan læse om det i vores Parasithæfte under Info på hjemmesiden.

Hvis det er at hun bider og hiver i tøj, kan det være at hun enten keder sig  eller at hun gør opmærksom på at hun gerne vil tilbage i buret.

Det er meget normalt at de tisser og pøller tilfældigt når de er ude. Marsvin kan sjældent blive renlige, og det har intet at gøre med løbetid.

Venlig hilsen Veterinærsygeplejerske Christina Vildershøj