Spørgsmål
Hejsa,

Min datter vil meget gerne have et kæledyr på sit værelse og jeg havde overvejet et marsvin, da hun er vild med dem, MEN nu må I hjælpe mig.
Nogen siger at hun ikke skal have marsvin, da de larmer hele natten mens andre siger at det kan hun sagtens, de larmer slet ikke. Hjælp og panik, hvad er sandt og hvad er ikke ?!
Håber I kan hjælpe.

Hilsen
Camilla

Svar
Hej Camilla

Marsvin er dagaktive dyr, i modsætning til hamstere som er nataktive (og ofte forveksles med marsvin, trods den meget store størrelsesforskel). Dvs. marsvin sover det meste af natten. Det betyder dog ikke at de ikke godt kan vågne om natten og pusle rundt i buret, ”snakke” til hinanden eller drikke af deres vandflaske. Særligt vandflasker har det med at kunne larme en hel del i et ellers stille hus, hvis marsvinene står og drikker fra dem om natten. Det kommer nok an på den enkelte hvor følsom man er med den slags, om man synes man kan sove på værelse med dem.

En måde at prøve det af på er at passe en klassekammerats marsvin når de skal på ferie, hvis der er andre i din datters klasse der har marsvin.

Venlig hilsen Veterinærsygeplejerske Christina Vildershøj