Spørgsmål:
Hej. Vi har købt 3 hunmarsvin i en dyrehandel d. 12.06. 17 2 af dem er drægtige. Vi har været til dyrlæge som har konstateret at det 3.marsvin er en hun. De to drægtige har det fint, men kan de være drægtige så længe? Kan det 3. Marsvin være hermafrodit, og ville dyrlægen have set det? Håber i kan hjælpe, for vi synes det er meget mystisk.
Mvh. Lis og Søren Nilsson

Svar:
Hej Lis og Søren
Nej, marsvin kan ikke være drægtige så længe. De går drægtige i 10 uger (68-72 dage). Er I sikre på drægtigheden? Er det konstateret ved at I har mærket fostrene bevæge sig? Eller er det ”bare” fordi de er lidt runde om maven? Hvor gamle er hunnnerne?
Og den tredje, dyrlægen kan jo have taget fejl, hvis det har været unger. Jeg har hørt om enkelte hermafroditter, men kan være i tvivl om de så er frugtbare.
Nu ved jeg ikke hvor I bor, men jeg synes I skal prøve at kigge på vores opdrætterliste, om der er en opdrætter i nærheden af jer, som I kan få til at hjælpe med at undersøge om de er drægtige og få tjekket kønnet. Jeg selv bor i Tåstrup og tilbyder gerne min hjælp, hvis det er.

Venlig hilsen Veterinærsygeplejerske Christina Vildershøj