Spørgsmål
Hej marsvine klub
Jeg har et han marsvin der går alene. Og han bider hele tiden i huset og tremmerne. Og her for lidt siden var jeg på Roskilde Dyreskue hvor der var en marsvine klub også spurgte jeg hvad jeg skulle gøre og de sagde at jeg skulle kastrere ham og vente 6 uger og anskaffe mig et hun marsvin
Men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre
Mvh Emilie 🙂
Håber i kan hjælpe

Svar
Hej Emilie

Det var Dansk Marsvinklub der var ude på Roskilde Dyrskue, og jeg var en af dem der stod derude og svarede på spørgsmål.

Vi anbefaler altid at have marsvin sammen minimum to og to. Hvis du har en han der altid står og gnaver tremmer, så kan det godt være at han keder sig og er understimuleret. Det der aktiverer marsvin bedst, er et andet marsvin. Enten kan du forsøge dig med en hanunge, og se om de kan enes. Der er dog en risiko for at de vil nå et punkt hvor den lille er blivet lige så stor som den store og de skal til at finde ud af hvem af dem der skal bestemme, og måske ikke kan blive enige.

Ellers kan du få ham kastreret, vente 3 uger (ja, jeg plejer at råde til 3 uger, ikke 6) for at sikre at der ikke er flere levedygtige sædceller tilbage i ham, og så anskaffe en hun til ham. Det er selvfølgelig en lidt dyrere løsning, og der vil altid være en lille risiko når man skal bedøve et marsvin og operere på det. Sammenholdt med at han nok bliver et lykkeligere marsvin af at få en veninde, så er det det jeg selv ville vælge. En kastreret han og en hun går som regel sammen uden problemer, og er det ideelle par i den forstand at hannen som regel bestemmer, men er sød og venlig overfor hunnen. Hannerne beholder ofte deres instinkter og kan gå og parre hunnerne når de kommer i brunst, selvom der så ikke kommer nogen unger ud af det.

Hvis du vælger at få ham kastreret, så er det en god idé at læse info-arket om Kastration på Dansk Marsvineklubs hjemmeside. Så er du bedre forberedt.

Venlig hilsen Veterinærsygeplejerske Christina Vildershøj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *