Foreningen

Dansk Marsvineklub blev stiftet i 1984 på en generalforsamling holdt i Havdrup og med 6 personer til stede, hvoraf de 5 udgjorde den første bestyrelse i klubben.
DMKs første udstilling blev afholdt i august 1985 udendørs i en have hvor der var 35 dyr tilmeldt.

isabell_kindersurpriseSiden da er DMK vokset og blevet til klub for alle marsvineinteresserede mennesker, unge som gamle – opdrættere som private. I 2011 er vi lidt over 400 medlemmer, der har én ting tilfælles – nemlig interessen for marsvin som kæledyr.
Klubbens formål er et fremme interessen og forståelsen for marsvin. Vores primære aktiviteter er udstillinger og medlemsbladet Agurke Tidende. Som en lille forening, afhænger de fleste arrangementer af medlemmernes vilje til at give en hånd med.

frederik_cuyVi afholder en del udstillinger, dels PR-udstillinger og dels bedømmelses-udstillinger. Disse afholdes rundt omkring i hele landet.
På vores bedømmelses-udstillinger kan alle medlemmers raske marsvin deltage, uanset race eller mangel på samme. Derfor er der forskellige klasser. Der er raceklasser, hvor dyrene bliver bedømt på racepræg, og kæledyrsklasser hvor dyrene bedømmes på pleje, tamhed og præsentation.
Der er en speciel klasse (børnedyr) hvor unge under 15 år kan udstille deres dyr, samt en anden hvor veteran marsvin (over 3 år) kan udstilles.

Vores udstillinger er sjove, lærerige og ikke mindst hyggelige for hele familien.

Ud over vores udstillinger, deltager DMK samt vores kredse i en hel del PR arrangementer for at udbrede kendskabet til marsvinet og dets pasning og pleje. Vi har en del faste arrangementer vi er den del af, men er også altid interesserede i at høre om nye arrangementer der kunne have interesse for klubben.

Print Friendly, PDF & Email