FAQ

Er du medlem af DMK, så kan du stambogsføre marsvin hos os.

Vores stambogskontor holder til HER med informationer.
Man kan vælge om man vil downloade en blanket, eller om man vil udfyld en formular. Dette gælder både for enkelte marsvin, kuld og marsvin med stamtavle udenfor DMK. Ved sidstnævnte vil vi gøre opmærksom på at ‘hjemmelavede’ stamtavler ikke tæller – det skal være tavler registreret af en klub/forening.

Print Friendly, PDF & Email

Bare rolig, den skal nok komme. Vores kalender starter primært op med at datoerne bliver valgt, og så falder resten på plads bagefter.
Invitationerne kommer både i vores medlemsblad, i kalenderen og på vores Facebookside – og som hovedregel vil det være ca. 1 måned inden udstillingsdatoen.

Print Friendly, PDF & Email

Nej, som udgangspunkt er der kun marsvin – altså de marsvin som er tilmeldt. Der må ikke medtages hunde, katte, æsler, kænguruer eller andre dyr… heller ikke marsvin som ikke er tilmeldt.

Til EE-udstillingerne derimod, der kan man oftest også se andre dyrearter, idet EE er en forening for marsvin, kaniner, stuefugle og fjerkræ.

Print Friendly, PDF & Email

Sådan en har vi desværre ikke… ideen er god, men i praksis vil det ikke fungerer at holde den opdateret.

Vi kan henvise til vores liste over opdrættere, husk transport imellem landsdelene er sjældent et problem.

Hvis du søger noget specifikt, så vil mange af vores opdrættere som regel kunne være behjælpelige med om det er noget som kan fåes i Danmark og hos hvem, eller om man skal til udlandet.

Print Friendly, PDF & Email

Er vi for nyligt gået ind i et årsskifte?
Så har du måske forglemt dig mht. at betale medlemskontingentet rettidigt.
Medlemsåret går fra 1. januar til 31. december, og normalt har vi afregning i december måned. Det medfører at som regel medio januar, der ryddes der op på hjemmeside, medlemsgruppe og Facebookgruppe, sådan at kun de medlemmer som optræder på medlemslisten har adgang til disse.
Der vil oftes være et opslag på Facebook, i AT og på medlemsforum, hvor der gøres opmærksom på en deadline, hvor denne oprydning finder sted.

Hvis du er kommet til at glemme at betale inden oprydning, så skynd dig at betale og kontakt derefter gerne vores kasserer og webmaster sådan at du igen får adgang m.m.

Hvis du er blevet ‘væk’ og det ikke drejer sig om et for sent betalt kontingent, så kontakt vores kasserer, sådan at I kan få afklaret hvor fejlen er opstået og få den rettet.

Print Friendly, PDF & Email

Ja… sådan da. Vi har et samarbejde i Skandinavien, sådan at vi kan udstille hos hinanden uden at være medlemmer hos hinanden.
Vi har i DMK som regel mulighed for at ikke-medlemmer må udstille mod at betale et gebyr. Hvis det ikke står i invitationen, så prøv at kontakte arrangørerne for den pågældende udstilling.

Print Friendly, PDF & Email

Nej, ikke automatisk. Du skal stadig søge om opdrætternavn hos os.

Print Friendly, PDF & Email

Ja…. og nej.
Hvis vi starter med børne- og kæledyr ja. De kan udstilles uden stamtavler. Dog skal man lave en, hvis de bliver champ og/eller får en anden titel. Her kan man sagtens lave en ‘tom’ stamtavle.
Racedyr under 5 mdr må også gerne udstilles uden stamtavle. Når racedyr er over 5 mdr gamle, så skal de have en DMK-stamtavle for at blive udstillet i DMK, eller stamtavle fra en klub/forening som er anerkendt af DMK.
Dog vil en titel altid kun kunne komme på en DMK-tavle, så har man opnået en titel på en anden tavle, så kræver det at dyret bliver omregistreret til DMK.

Print Friendly, PDF & Email

Lige det her er noget som ofte ligger meget på sinde hos nye udstillere. Det er nemt at forestille sig at hvis man bliver afvist, så bliver der set ned på en af de andre mere garvede udstillere… eller noget i den stil

Bare rolig, sådan er det slet ikke. Alle, også de gamle garvede, har prøvet at blive afvist – ingen tænker grimt om hinanden af den grund.

Tværtimod, så bliver vi ærgerlige og kede af det på vegne af den afviste… netop fordi vi alle kan sætte os i vedkommendes sted.

Lad endelig ikke skrækken over en evt. afvisning i indtjek afholde dig fra at melde til.

Print Friendly, PDF & Email

Ja, det kan alle. Man skal være medlem af DMK

Man skal vælge 3 forslag på hvad man kunne tænke sig, og også huske at skrive om det skal være som fornavn eller efternavn – altså om opdrætternavnet skal stå før eller efter marsvinets navn.
Derefter er postgangen at det skal igennem vores medlemsblad, sådan at nogen kan protestere – det kan hænde at navnet ligger meget tæt op af et allerede registreret navn. Hvis ingen råber højt, så kan man regne med at navnet er godkendt… hvis man har husket at betale 😉

Pris og krav for opdrætternavn:
Opdrættenavn koster 150 kr.
Ændring af opdrætternavn efter dispensation opnået fra bestyrelsen 250 kr.
Der kan via nedenstående mail søges om opdrætternavn efter indmeldelse i DMK. Unger født inden opdrætternavnet er ansøgt, kan ikke stambogsføres med opdrætternavn.

Vejledning i forbindelse med ansøgning af opdrætternavn:
Vejledning i marsvineopdræt indenfor DMK

DMKs opdrætterfolder
Vejledning i at vææe marsvineopdrætter og retningslinjer herfor.
Gælder for alle godkendte opdrættere under DMK.

Email: dmk-opdraetternavn@marsvineklub.dk

Print Friendly, PDF & Email

Det gør du nemmest ved at udfylde formularen på siden HER

Det eneste krav vi har, er at du allerede har et registreret opdrætternavn hos os.

Print Friendly, PDF & Email

Ja, det beklager vi meget 🙁
Men det sker at medlemslisten glipper lidt mht. at få alle opdrætternavne sat sammen med deres ‘ejermand’. Det kan f.ex. ske hvis man ikke har været medlem et stykke tid.
Det vil vi selvfølgelig meget gerne have rettet op på, derfor bedes du sende en mail til både kasserer og webmaster. dmk-kasserer@marsvineklub.dk og dmk-webmaster@marsvineklub.dk

Print Friendly, PDF & Email

Ja, det kan du godt.

Når du får fakturaen, skulle der meget gerne medfølge information om betaling.
Dog må du meget gerne vente indtil du har et fakturanummer at sende med. Det sker nemlig at der kommer indbetalinger uden anden info end afsender, eller at afsender ikke har regnet det korrekte beløb ud før pengene sendes afsted.

Ofte er der dog meget kort ventetid på fakturaerne.

Print Friendly, PDF & Email

Du skal betale til vores kasserer…. eller rettere, vi har hele 3 måder at betale medlemskab på.

  1. Bankkonto: reg nr. 1551 kontonr. 5807549
  2. Giro: +01 5807549
  3. Mobilepay: 76077

Husk ved alle at meddele hvem du er, og evt. medlemsnummer.
Hvis du er nyt medlem, så har vi en formular på siden HER, som vil gøre det nemmere for vores kasserer. Her finder du også priserne for de forskellige kontingenttyper.

Print Friendly, PDF & Email

Ja, det er der også – den ligger HER
Du skal først og fremmest have en Facebook-profil. Når du ansøger om medlemskab, bliver du bedt om at svare på hvilket medlemsnummer du har.
Dette er for at sikre at kun vores reelle medlemmer får adgang til dette lukkede forum. Dette svar er også obligatorisk for at blive lukket ind… dvs. at vælger man at undlade at svare på medlemsnummer eller blot taste nogen tal ind, så vil ansøgningen til gruppen blive slettet.

Print Friendly, PDF & Email

Ja, det kan jo ske 🙂

Vores medlemsforum ligger HER
Som hovedregel husker vi ikke brugernes password, men man kan få adgang alligevel hvis man kan huske sit brugernavn og sin emailadresse.
Gå ind på forums hjemmeside og klik på Log ind oppe i højre hjørne. På loginsiden har du muligheden for at bede om et nyt passord – klik på Jeg har glemt mit kodeord – udfyld med dit brugernavn og din emailadresse, klik på Udfør og hopla, får du en mail, så du kan lave et nyt password.
Har du nu også glemt dit brugernavn, så er det ganske simpelt.
Alle har brugernavne efter den samme ‘opskrift’.
Hvis vi siger at Tom Andersen med medlemsnummer 9876 skal bruge sit brugernavn til forum… så er ‘opskriften’ 9876 – Tom Andersen. Altså xxxx – navn
Går det helt galt, så send en mail til vores webmaster med navn og medlemsnummer, og så skal det nok blive løst.

Print Friendly, PDF & Email

Du skal selvfølgelig være medlem af DMK først. Derefter sender du en mail til vores webmaster med dit medlemsnummer – dmk-webmaster@marsvineklub.dk
Derefter vil du modtage en mail med link til medlemsforum, brugernavn og et password. Du skal huske at ændre password når du logger ind første gang.

Hvis du allerede er blevet lukket ind på medlemsforum, og har glemt enten link eller din adgang… så er hjælpen nær.

Medlemforum finder du HER

Dit brugernavn vil altid være dit medlemsnummer og dit navn, med en tankestreg imellem. Altså f.ex. 9999 – Søren Brun

Så hvis du har glemt din adgangskode, kan du via dit brugernavn få tilsendt et nyt  – og er der ikke noget der virker, kan webmaster kontaktes, som kan lave en ny adgangskode (DMK ligger ikke inde med brugernes adgangskoder til medlemsforum) – og denne nye kode skal selvfølgelig ændres når man logger ind på forum.

Print Friendly, PDF & Email

Du klikker på Bliv medlem i topmenuen.
Derefter kommer du frem til en side, hvor du udfylder formularen, vælger betalingsmåde og sender. Husk at betale efterfølgende 🙂
Når vores kasserer har registreret din indbetaling, vil du modtage medlemsnummer og anden relevant info.

Print Friendly, PDF & Email

Nej, som hovedregel er det gratis at komme og besøge vores udstillinger.
Dog vil EE-udstillinger sandsynligvis koste et beløb i entré.

Print Friendly, PDF & Email

Ja, alle marsvin kan udstilles. Dog er det gældende for racedyr over 5 måneder at de skal have en stamtavle fra DMK eller anden af DMK anerkendt forening (f.x. DMF eller SMF). Men børnedyr og kæledyr kan altid udstilles uden – også hvis man har købt privat, fra dyrehandel eller internat.

Print Friendly, PDF & Email

Load More

Print Friendly, PDF & Email